Voor zelfstandigen

Hoe lang duurt het nog? Wordt alles dan weer zoals het was, of moet ik me instellen op een nieuw normaal? En hoe ziet dat er dan uit? Ondernemers – van mkb tot zzp – zitten met tientallen vragen zoals deze. Hoe kom je eruit? Wat zijn je opties?

Als zelfstandige zit je vaak met je hele hebben en houwen in je bedrijf – of je nu een mooie mkb-onderneming met 35 medewerkers hebt, of net bent gestart als zzp’er. Je bent eigen baas en hebt grote vrijheid. Maar je hebt daarmee ook grote verantwoordelijkheid. Je moét slagen.

Optimisme als valkuil

Die druk zorgt vaak voor groot optimisme. ‘Morgen wordt het beter.’  Maar dat optimisme kan ook een valkuil zijn. Je blijft doorgaan, ook al gaan de zaken slecht, zoals nu door corona. 

Simon: ‘Ook al sta je op het punt van omvallen, als ondernemer blijf je zeggen dat het prima gaat’

Te lang wachten

Nederlanders met geldproblemen wachten vaak lang voordat ze aan de bel trekken. In die tijd wordt hun schuld steeds hoger. Ondernemers wachten het langst met hulp zoeken. Terwijl advies en ondersteuning er wel zijn. En een groot verschil kunnen maken voor je bedrijf. 

Jantiene: ‘Faillissement aanvragen was een krachtige beslissing’

Coronaloket Kamer van Koophandel

Speciaal voor zelfstandigen is er het KVK Coronaloket. Met adviseurs die je persoonlijk en gericht advies geven, onder meer over de financiering of levensvatbaarheid van je onderneming. En handige en betrouwbare informatie over bijvoorbeeld protocollen, subsidies en regelingen.

Geldfit Zakelijk

Wil je snel en eenvoudig weten hoe jouw bedrijf er financieel voor staat? Doe dan de test op Geldfit zakelijk. Heb je de test ingevuld? Dan wordt gelijk duidelijk welke hulp jij kunt krijgen bij jouw geldzaken. Je krijgt direct een persoonlijk en vrijblijvend advies en ziet waar je terecht kunt voor hulp.

0800-8115 - Hulp bij geldzorgen

Heb je geldzorgen? Bel dan gratis naar het telefoonnummer 0800-8115. Medewerkers luisteren naar jouw verhaal en denken met je mee. Zij kunnen je ook in contact brengen met hulp bij jou in de buurt. Kijk voor meer informatie op 0800-8115.nl