Voor werknemers

Bezorgd over je baan en over je inkomen? Dreig je in geldproblemen te komen? Je bent niet de enige. Ook vóór de coronacrisis had 1 op de 5 Nederlanders geldzorgen. Gelukkig zijn er organisaties en mensen die je kunnen en willen helpen. 

Je had het net goed voor elkaar. Een nul-urencontract dat je aan het eind van de maand een prima salaris opleverde. Een tijdelijk contract met zicht op verlenging en misschien wel een vaste aanstelling. Een vaste baan waardoor je af en toe al dacht aan hoe het zou zijn om met pensioen te gaan. 

Op losse schroeven

Maar de coronacrisis zet alles op losse schroeven. Je werkgever heeft voorlopig geen werk meer voor je. De baas kondigt een ontslagronde aan. Of hij zegt: je kunt blijven, maar dat betekent wel 10 procent salaris inleveren. 

Goed op de hoogte

In deze onzekere periode is het belangrijk dat je goed weet wat je rechten en plichten zijn als werknemer. Daar vind je hier meer informatie over. Maar zorg ook dat je goed weet hoe je er qua geld voor staat. Heb je reserves? Sta je vaker rood dan eerst? Moet je maatregelen nemen? 

Geldfit-test

Wil je snel en eenvoudig weten hoe je er financieel voor staat? Doe dan de test op Geldfit.nl. Heb je de test ingevuld? Dan wordt gelijk duidelijk welke hulp jij kunt krijgen bij jouw geldzaken. Je krijgt een persoonlijk advies met praktische tips. In 2020 gingen al ruim 170.000 mensen je voor.

0800-115 - Hulp bij geldzorgen

Heb je geldzorgen? Bel dan gratis naar het telefoonnummer 0800-8115. Medewerkers luisteren naar jouw verhaal en denken met je mee. Zij kunnen je ook in contact brengen met hulp bij jou in de buurt. Kijk voor meer informatie op 0800-8115.nl.