Financiële check en hulp voor ondernemers via online test Geldfitzakelijk.nl

Geldfit Zakelijk is de nieuwe online test voor ondernemers en zzp-ers die de Nederlandse Schuldhulproute, in samenwerking met ondernemersorganisaties, banken en verzekeraars, op 27 oktober lanceerde. Via de gratis test op geldfitzakelijk.nl kunnen ondernemers en zzp’ers bekijken hoe zij er financieel voor staan en waar ze terecht kunnen voor hulp.

Mede door de coronacrisis willen ondernemers en zzp’ers graag weten hoe zij er financieel voor staan. Steeds meer ondernemers krijgen te maken met financiële onzekerheden. “Een groot deel van de ondernemers is onvoldoende op de hoogte van de mogelijkheden die de overheid en de lokale gemeenten bieden om ondernemers bij te staan”, vertelt Martin Suithoff (directeur Nederlandse Schuldhulproute). “Door middel van Geldfit Zakelijk kunnen ondernemers binnen enkele minuten beeld krijgen van hun situatie. Ze ontvangen tips en krijgen een overzicht van alle mogelijkheden die er zijn.”

Advies en luisterend oor

Vaak zijn er meerdere mogelijkheden voor ondernemers. Zo is Erwin Mulder van vervoersbedrijf Tip Top Toers geholpen door MKB Doorgaan toen zijn bedrijf in zwaar weer kwam door de coronacrisis. Hij vertelt: “We hadden net een grote bus aangeschaft en toen begon de crisis. MKB Doorgaan bood een luisterend oor en gaf adviezen voor de juiste financiële ondersteuning. Ook kon ik hulp ontvangen in de vorm van coaching, juridisch of bedrijfskundig advies. Zo sta ik er in zware ondernemerstijden niet alleen voor.’’

Verlagen van drempel

Jacqueline Zuidweg (Directeur MKB Doorgaan) is blij dat Geldfit Zakelijk er nu is: “Ondernemers zijn gewend om zelfredzaam te zijn, waardoor ze niet gelijk om hulp willen vragen. Met Geldfit Zakelijk kunnen ondernemers eerder zien hoe ze er voor staan en welke hulp er mogelijk is. Ik hoop dat dit de drempel verlaagt om in een eerder stadium in actie te komen. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt, ook voor ondernemers.’’

Het eerste hulpaanbod voor ondernemers staat online en is verwerkt in de adviezen van de Geldfit test. De komende maanden wordt dit aanbod verder uitgebreid en geoptimaliseerd.