Nieuwsbrief Kom uit je schuld

Om het taboe op het praten over schulden te doorbreken, startte staatssecretaris Tamara van Ark in mei 2019 met de campagne ‘Kom uit je schuld’. Door schaamte of onbekendheid weten veel mensen nog altijd niet de juiste stap naar schuldhulp te zetten.

‘Kom uit je schuld’ is een campagne waarin ambassadeurs centraal staan – ervaringsdeskundigen die vertellen hoe ze uit hun schulden komen of zijn gekomen. Praten over hun financiële problemen bleek de eerste stap op weg naar een oplossing.

Daarnaast biedt de website van de campagne een apart deel voor professionals in de brede schuldenaanpak.

---------------------------------------------------------------------------------

In deze eerste nieuwsbrief vertelt wethouder Michiel Grauss van Rotterdam hoe het campagneteam en de gemeente succesvol samenwerkten om de schuldhulpverlening in Rotterdam kracht bij te zetten. Is uw gemeente ook geïnteresseerd in de mogelijkheden van een dergelijke samenwerking, lees dan vooral dit artikel. Verder vertelt Eline Ophorst hoe de Belastingdienst maatschappelijke – vaak vrijwillige – dienstverleners ondersteunt  door middel van bijeenkomsten en online tools. Tot slot leest u het verhaal van ambassadeur Boris Wielinga.

Veel leesplezier!

De Rotterdamse aanpak: ‘Elke wijk is maatwerk’

In november en december 2019 werkten ‘Kom uit je schuld’ en de gemeente Rotterdam nauw samen in een campagne om meer Rotterdammers met schulden richting hulpverlening te bewegen. Michiel Grauss, wethouder schuldenaanpak, deelt zijn ervaringen.  

De Rotterdamse aanpak: ‘Elke wijk is maatwerk’

Belastingdienst en maatschappelijk dienstverleners helpen elkaar beter

Organisaties van vrijwillige en professionele dienstverleners door heel Nederland helpen mensen met schulden. ‘Voor ons als Belastingdienst zijn ze enorm belangrijk. Ze helpen ons om mensen met geldproblemen beter te bereiken en helpen.’ 

Belastingdienst en maatschappelijk dienstverleners helpen elkaar beter

Het verhaal van Boris

Boris Wielinga is vestigingsmanager van Over Rood  in Arnhem. Met coaching en begeleiding helpt hij (andere) ondernemers financieel (weer) gezond te worden. Boris put daarbij uit eigen ervaring. Hij vertelt zijn verhaal.

'Vooral onder ondernemers vind je veel schaamte'

Colofon

Volg Kom jij eruit? op LinkedIn, Twitter of Facebook.

De campagne Kom jij eruit? is een initiatief van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De campagne kwam tot stand in samenwerking met het Samenwerkingsverband Brede Schuldenaanpak.