Nieuwsbrief Kom jij eruit? - november

In deze zesde nieuwsbrief:

Hoe vroegsignalering in korte tijd uitgroeide van lokaal initiatief tot speerpunt van de Brede Schuldenaanpak. Waarom 115 als hulplijn voor geldproblemen wel werkt. Hoe je niet zomaar meer op alles beslag kunt leggen of executeren. En hoe Kom jij eruit-ambassadeur Mark van de Leur onderneemt tegen de coronastroom in.   

Vroegsignalering: ‘Wettelijk geborgd, nu overal promoten’

Vroegsignalering helpt mensen in nood maar zorgt ook voor solidariteit tussen de maatschappelijke partners die schuldeiser zijn.

‘Vroegsignalering kunnen we nu promoten’

Vroegsignalering

Beslagleggen: ‘Het mag niet zo zijn dat je geen kant meer op kunt’

Je mag als schuldeiser maatregelen nemen als je rekeningen niet worden betaald. Maar de schuldenaar moet ook genoeg overhouden van te leven.

Je mag niet meer op álles beslagleggen

Herziening executie- en beslagrecht

Ondernemer en ambassadeur Mark van de Leur: ‘Corona of geen corona – zo kom ik eruit’

Via een potje voor omscholing van het ministerie van SZW werkt Mark nu met een jobcoach. Daarnaast heeft hij zijn cv’s gerestyled en lopen er sollicitaties. Zo werkt Mark keihard om extra inkomen te vergaren naast de persoonlijke trainingen en yogalessen die hij al geeft. ‘Het is enorm intensief. Maar zo ga ik eruit komen, corona of geen corona.’

'Durf je kwetsbaar op te stellen'

Portretfoto Mark van de Leur
Beeld: ©Kom jij er uit

Colofon

Volg Kom jij eruit? op LinkedIn, Twitter of Facebook.

De campagne Kom jij eruit? is een initiatief van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De campagne kwam tot stand in samenwerking met het Samenwerkingsverband Brede Schuldenaanpak.