Nieuwsbrief Kom jij eruit?

In deze vierde nieuwsbrief:

In een nieuwe video ontmoet ondernemer Hugo Oosterwijk topambtenaar Carsten Herstel van SZW. Ze praten over de actuele schuldhulp en armoedebestrijding en hoe die te versnellen. In aparte interviews gaan Oosterwijk en Herstel hier dieper op in. Verder: een update over de nieuwe campagne ‘Kom jij eruit?’ – deze is het vervolg op ‘Kom uit je schuld’; een save the date voor het online congres Intensivering armoede- en schuldenaanpak op 28 september a.s. en een overzicht van de vele initiatieven om zelfstandigen, werknemers en anderen te ondersteunen in deze moeilijke tijd.

Aanpak versnellen en ondernemerstalent behouden

In deze video gaat ondernemer en ervaringsdeskundige Hugo Oosterwijk langs bij DG Carsten Herstel en praten ze over het versnellen van de maatregelen die al in de Brede Schuldenaanpak zitten, het verduurzamen van het armoedebeleid en snelle interventies om ondernemers te helpen.

Aanpak versnellen en ondernemerstalent behouden

Ambassadeur Hugo Oosterwijk en DG Carsten Herstel in gesprek met elkaar

‘Hoe keren we het tij’

Vanwege de coronacrisis stampte SZW in hoog tempo de Tozo- en de NOW-regeling uit de grond om de ergste nood te lenigen. De verwachting is dat het aantal werkzoekenden en mensen met schulden de komende tijd toch dramatisch zal toenemen. Hoe anticipeer je daarop? Carsten Herstel, directeur-generaal Sociale Zekerheid en Integratie bij SZW: ‘De Brede Schuldenaanpak zullen we intensiveren.’

‘Hoe keren we het tij’

DG Carsten Herstel

‘Gelukkig vind ik telkens de moed om door te zetten’

Ondernemer Hugo Oosterwijk maakte fortuin, maar raakte ook alles kwijt. Nu, een kredietcrisis, eurocrisis, coronacrisis en twee Tozo-aanvragen verder, onderneemt Hugo ook als ervaringsdeskundige op het gebied van schuldhulpverlening. Met ideeën over hoe die hulp beter kan.

‘Je kunt nog steeds je lot in eigen handen nemen’

Hugo Oosterwijk

Onlinecongres Intensivering armoede- en schuldenaanpak 28 september, 9.30–12.30 uur

Vanuit Studio EMMA in Den Haag vindt op 28 september het congres Intensivering armoede- en schuldenaanpak plaats. Met de staatssecretaris Bas van ’t Wout, DG Carsten Herstel, professionals, ervaringsdeskundigen en ambassadeurs. Geef je op en doe mee.

Save the date congres 28 september
Beeld: Patrick van den Hurk

‘Kom uit je schuld’ wordt ‘Kom jij eruit?’

Heb je (beginnende) schulden? Wacht dan niet om ze bespreekbaar te maken - in je directe omgeving of door hulp te zoeken bij de overheid. Die oproep stond centraal in de campagne ‘Kom uit je schuld’. In de nieuwe campagne ‘Kom jij eruit?’ blijft die oproep staan, maar ligt de focus meer op de problemen die een relatie hebben met de coronacrisis. Met nieuwe tips en verhalen van ervaringsdeskundigen. Ook blijft de campagne relevant voor professionals, met actuele informatie over regelingen, onderzoeken en de beste praktijkvoorbeelden van schuldhulp en armoedebestrijding.

‘Kom uit je schuld’ wordt ‘Kom jij eruit?’

Staatssecretaris Bas van 't Wout praat met ambassadeurs Kom je eruit

Corona, geld en hulp – een overzicht

Corona treft werknemers, zelfstandigen, mensen die niet aan het werk zijn – praktisch iedereen. Er zijn veel initiatieven om mensen met (beginnende) geldproblemen in deze tijd te ondersteunen. De ene site helpt ondernemers in het nauw, de andere helpt jongeren met geld omgaan, de volgende ondersteunt werknemers met geldzorgen. Voor professionals zetten we een aantal belangrijke ondersteuners op een rij.

Corona, geld en hulp – een overzicht

Corona, geld en huishouden

Colofon

Volg Kom jij eruit? op LinkedIn, Twitter of Facebook.

De campagne Kom jij eruit? is een initiatief van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De campagne kwam tot stand in samenwerking met het Samenwerkingsverband Brede Schuldenaanpak.