Campagne ‘Kom jij eruit’ stopt

Na twee jaar loopt de campagne ‘Kom jij eruit/Kom uit je schuld’ op 1 juli ten einde. We zijn erg trots op het werk dat is verzet door de gemeenten en ambassadeurs. Met z’n allen hebben we bij kunnen dragen aan het doorbreken van het taboe op het hebben van (grote) betalingsproblemen. Onze dank aan allen die hieraan bijgedragen hebben, is groot.

Beeld: Ministerie SZW
Ambassadeur Rainier is één van de gezichte van de nieuwe campagne 'De eerste stap helpt je verder'

Einde campagne, einde aandacht?

We hopen dat met het eindigen van de campagne, de aandacht voor dit onderwerp niet eindigt. Geldzorgen hebben mensen nog steeds, en door de coronacrisis zijn ze niet kleiner geworden. Door lege zalen, gesloten deuren of gebrek aan opdrachten stonden duizenden zzp’ers, ondernemers en werknemers lang aan de kant.

Om deze groep te stimuleren niet met geldzorgen te blijven rondlopen, het bespreekbaar te maken en hulp te zoeken, startte SZW de campagne ‘De eerste stap helpt je verder’. De campagne verwijst naar Geldfit , voor advies op maat. Met deze campagne roept het ministerie mensen met geldzorgen op snel aan de bel te trekken, om zo armoede en problematische schulden te voorkomen. 

U kunt ook weer meedoen!

Gemeenten kunnen ook deze nieuwe campagne omarmen en uitdragen via hun lokale kanalen. Het campagnemateriaal is via www.campagnetoolkits.nl te downloaden. De gemeente Delft heeft deze kans inmiddels aangegrepen. De poster en flyer zijn open bestanden. Dit biedt gemeenten ruimte om naar een lokaal initiatief of hulpinstantie te verwijzen. Deze bestanden zijn op te vragen via campagnemanagement@minaz.nl

Het campagnemateriaal van ‘Kom jij eruit’ is vanaf 1 juli niet meer beschikbaar op www.komjijeruit.nl – wij verzoeken u het materiaal van deze campagne dan ook te verwijderen. De campagne ‘De eerste stap helpt je verder’ wordt doorontwikkeld voor andere doelgroepen (de nadruk ligt nu vooral op ondernemers). Daarbij wordt ook gekeken naar passende handelingsperspectieven. Heeft u vragen over het campagnemateriaal, mail naar: campagnemanagement@minaz.nl.

Gemeenten kunnen de lokale media informeren met een persbericht. Er is hier ook een template van beschikbaar op www.campagnetoolkits.nl/de-eerste-stap-helpt-je-verder