‘Kom uit je schuld’ wordt ‘Kom jij eruit?’

Heb je (beginnende) schulden? Wacht dan niet om ze bespreekbaar te maken - in je directe omgeving of door hulp te zoeken bij de overheid. Die oproep stond centraal in de campagne ‘Kom uit je schuld’. In de nieuwe campagne ‘Kom jij eruit?’ blijft die oproep staan, maar komt het accent meer te liggen op de financiële problemen die een relatie hebben met de coronacrisis.

Staatssecretaris Bas van 't Wout praat met ambassadeurs Kom je eruit

Nieuwe doelgroepen

Door corona komen nu ook ‘nieuwe’ groepen Nederlanders in (acute) geldproblemen - denk aan jongeren, arbeidsmigranten, werknemers met 0-urencontracten en ondernemers in sectoren die hard getroffen zijn zoals de horeca, uitgaanswereld en cultuursector.

‘Kom jij eruit?’ kiest daarom voor een bredere insteek en een bredere doelgroep. Net als bij ‘Kom uit je schuld’ staan bij ‘Kom jij eruit?’ preventie en vroegsignalering centraal. Mensen met geldproblemen wachten vaak te lang met hulp zoeken – ondernemers wachten het langst. De campagne wil deze groepen stimuleren zo snel mogelijk op zoek te gaan naar ondersteuning.

Staatssecretaris

Op maandag 31 augustus 2020 ging ‘Kom jij eruit?’ van start. Onder andere met een digitaal gesprek tussen staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Bas van ’t Wout en een aantal van onze ambassadeurs.

“Ik vind het ontzettend dapper dat jullie dit doen en hoor graag gauw weer van jullie hoe het gaat en welke knelpunten jullie tegenkomen. Want uiteindelijk gaat het er om wat er in de praktijk gebeurt met de aanpak van schulden”, aldus Van ’t Wout.

Handelingsperspectieven

‘Kom jij eruit?’ zal de verhalen vertellen van ervaringsdeskundigen. In eerste instantie de verhalen van vier ondernemers. Binnenkort ook de verhalen van werknemers en mensen met een migratie-achtergrond en jongeren. Daarnaast laat ‘Kom jij eruit?’ zien wat je kunt doen als je geldzorgen hebt.

De campagne blijft onverminderd relevant voor professionals. Met actuele informatie over regelingen, onderzoeken en de beste praktijkvoorbeelden van schuldhulp en armoedebestrijding.