Team “Kom uit je schuld” wenst je goede feestdagen!

Kijk even kort met ons terug op de mijlpalen die we met elkaar hebben bereikt in 2019.

Op 27 mei ging "Kom uit je schuld" van start. De campagne is onderdeel van de Brede Schuldenaanpak van het kabinet. In het kort: we moedigen mensen met geldproblemen aan om zich niet terug te trekken, maar juist hulp te zoeken - in hun directe omgeving of bij de gemeenten. We laten ook zien dat het iedereen kan overkomen.

Staatssecretaris Tamara van Ark gaf, samen met de ambassadeurs van de campagne, het startschot in Rotterdam. Het was een spannende en geslaagde dag, waar we met veel plezier en gepaste trots aan terugdenken.

Een volgende mijlpaal was het congres "Taboes doorbreken" op 9 september. Het Muntgebouw in Utrecht zat vol met schuldhulpverleners, beleidsadviseurs, onderzoekers, ervaringsdeskundigen en andere professionals. En niet te vergeten Koningin Máxima. Ze onderstreepte met haar aanwezigheid het belang van het congres en de campagne en sprak met de ambassadeurs. Een dag met een gouden randje.

Ook mooi is dat veel gemeenten de campagne in de loop van het jaar hebben omarmd. In Rotterdam bijvoorbeeld, werd een lokale ambassadeur gevonden (Donovan) om de campagne een eigen tintje te geven. De stad heeft het campagneconcept breed uitgerold met posters, flyers, abri’s en trambekleding. De kans is dus groot dat je Donovan tegenkomt als je in Rotterdam bent.

Er waren ook geslaagde regiobijeenkomsten door het hele land heen. En veel gesprekken binnen organisaties om het taboe op schulden te slechten. De inspirerende verhalen van onze ambassadeurs spelen daar vaak een rol in. Ze zijn inleefbaar en herkenbaar. Dat merken we on- en offline aan de vele ontroerende reacties op deze levensverhalen.

Al met al hebben we in 2019 goede stappen gezet om het taboe rondom schulden te doorbreken, en een vuist te maken tegen problematische schulden. We gaan de campagne in 2020 een mooi vervolg geven en er samen nog harder aan werken om schulden in onze maatschappij bespreekbaar en minder problematisch te maken.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom de campagne, zoals nieuwe ambassadeurs en ervaringsverhalen, en aankomende events? Volg "Kom uit je schuld’ dan op LinkedIn, Twitter en Facebook. Of meld je aan voor de nieuwsbrief.

Fijne feestdagen en graag tot in 2020!